Бездомникот по 24 години повторно се соединил со ќерките

Кристи Вивиани имала само 17 години кога последен пат го видела својот татко. Бездомникот по 24 години повторно се соединил со ќерките.
Нејзината помлада сестра Анџела Вивиани имала само 10 години. Нивните родители се развеле кога имале 8 и една година и времето со татко им станало поретко. Хозе Лопез, нивниот татко, на крајот се преселил во Мајами и изгубил контакт со своите ќерки.

Подоцна имал неколку мозочни удари и завршил како бездомник, што го отежнувало повторното обединување со семејството. Но, тој многу често мислеше на нив и го мразеше празното чувство во своето срце.


Очаен да го најде своето семејство, тој ги искористи парите за социјална помош за да отпатува во Њу Џерси. Кога пристигнал на станицата не бил сигурен што да прави понатаму.

Но, двајца полицајци, Хозу Роблс и Шон Фајфер, решиле да му помогнат кога го виделе како збунет талка низ станицата. „Го прашав дали му треба помош, а тој рече дека му треба“, рече Роблс. Полицајците вредно работеа за да ги добијат телефонските броеви на членовите на семејството Лопез, а Фајфер почна да остава гласовни пораки во име на Лопез.

„Господин Лопез беше решен да го најде своето семејство и јас сакав да помогнам колку што можам“, изјави Фајфер. Кога Ангела Вивиани првпат ја слушна гласовната порака, помисли дека тоа е некаква шега. Бев на паркингот и решив да ги проверам гласовните пораки“, изјавила Анџела. „Мислев дека е измама“.

Но, набрзо дознала дека и нејзината сестра Кристи добила порака за нивниот татко и се увериле дека тој е во Њу Џерси. Полни со нервоза и исчекување, сестрите Вивиани ги одведоа своите деца – внуците на Лопез кои никогаш не ги видел – повторно да се сретнат со нивниот татко. Кристи не можеше да поверува дека конечно се гледа со својот татко.

„Навикната сум на идејата никогаш повеќе да не го видам“, рече таа. Лопез, сега избричен и дотеран, по 24 години ги прегрна сите. Повторно обединување со солзи, охрабрувачки! Транзитната полиција на Њу Џерси спои бездомник со семејството по 24 години !! Хозе Лопез не само што успеал да ги прегрне ќерките, туку и за прв пат ги запознал своите внуци! Лопез доби нова фризура, плус нова облека за големиот момент на обединување.

„Без нив е празно во последните 20 години“, рече низ солзи, „Го мразев тоа чувство. Никој не треба да се чувствува така“. Но, сега се чувствува многу подобро. „Мислам дека сум во рајот, имам прекрасни ќерки“, рече тој. Лопез ќе продолжи да работи на стабилизирање на својот живот. Полицаецот Фајфер, кој беше сведок на повторното обединување на таткото и ќерката, рече дека никогаш нема да го заборави тој момент.

„Тоа е момент кој секогаш ќе го паметам“, рече тој. Сестрите Вивиани се пресреќни што повторно се со својот татко и се надеваат дека ќе го надоместат изгубеното време.

Leave a Reply

Your email address will not be published.