Кобилата Мариска неколку пати ги полудувала своите сопственици. Не затоа што прави нешто многу лошо, туку затоа што многу често исчезнува.

Сопствениците биле збунети кога тоа почнало да се случува, па немале друг избор – ја зеле камерата, малку се повлекле и снимиле што се случува.

Излегува дека Мариска е многу добра во отварање на брави.

Госпоѓата без проблем си ја отвора секоја врата и оди каде што сака. Барем сега знаат дека никој не се обидува да ја укради.