Гимнастичарот од Истон, кој е и сопственик на локалната гимнастичка академија, стана вистинска интернет ѕвезда откако беше објавено видео на кое ја спаси 9-годишната гимнастичарка од многу опасен пад. На видеото се гледа како млада гимнастичарка скока од табла за да изведе трик, но таа не скокна на добро место и ги промаши душеците, видеото е снимено лани во март 2020год но сеуште е хит и кружи на интернет.

Поради тоа таа за малку ќе паднала на подот. Тогаш со својата брза реакција скокна тренерот Чад Бузчек. Успеал да ја фати пред да падне на подот и да биде тешко повредена. Неговата работа беше проследена со голем аплауз од сите присутни. „Искрено, тоа е инстинкт“, рече Бузчек. „Знаев дека таа не отскокнува добро, па знаев дека морам да дојдам до неа што е можно поскоро“.

Таа снимка се прошири толку брзо и стана толку популарна што тренерот, младата гимнастичарка, Чериш Реми, и нејзината мајка, Џастин Рамос, беа поканети на националната телевизија да известуваат за настанот.

Рамос, кој го сними видеото, изјави дека била многу исплашена кога ја видела нејзината ќерка како паднала на земја, но била многу благодарна што тренерот со брзина на светлината стигнал до неа и ја фатил за раце. „Беше ужасно“, рекла мајката, „бев облеана во пот“.

Бучек рече дека е многу изненаден од популарноста на таа снимка бидејќи не била сигурна дека Реми ќе биде тешко повредена и дека не ја фатил, но знаел дека ќе ги пропушти душеците бидејќи нејзината техника не била на место тој ден. „Веројатно ќе застане на нозе“, рече тој, „единствениот проблем ќе биде тврдиот под“.

Тренерот тогаш рече дека ова не е прв пат да фати дете кое за малку ќе паднало и дека тоа всушност му е рутина. Но, овој пат беше снимен и стана популарен. „Тоа не е голема работа за мене“, рече тренерот за неговата брза реакција, „Тоа некако секогаш се случува“.

Бучек рече и дека му е многу драго што луѓето сега го поврзуваат со нешто позитивно и добро, особено поради неодамнешните скандали во областа на гимнастиката.

„Тоа е лудо“, рече Бузчек за својата нова слава, „Има многу реакции. Јас не сум човек кој сака внимание, но тоа е прилично интересно. Моите пријатели тренери ми испратија порака и ми рекоа дека нивните ученици дошле кај нив, им го покажале видеото и ги прашале дали би ги фателе ако за малку ќе паднале“.