Ако се препознаат навреме, ваквите болести можат успешно да се третираат. Фотографијата од венчавката на оваа брачна двојка криеше неверојатна тајна. Нејзиниот сопруг извесно време се однесуваше чудно, и наскоро откри дека има тумор на мозокот.

По венчавката, Ема и Јустан Сотилард од Големата невестинска забава со нетрпение го чекаа медениот месец. Не знаеа дека ова нивно патување ќе се претвори во ноќна мора.

Едно утро, Јустин почна да вика, велејќи да излезе од собата. Неговото чудно однесување ја шокираше, бидејќи таа беше во седмиот месец од бременоста. Набргу потоа, лекарите открија дека страда од агресивен и смртоносен тумор на мозокот. Тие му рекоа дека хемотерапија, третман и итна операција ќе му го уништат животот за две години. Младиот брачен пар бил шокиран од ова знаење.

И покрај животните трауми низ кој помина, во 2015 година Ема роди здраво девојче Миа. Во тој период, тој се роди со хемотерапија. Можеше да ја види својата ќерка само за време на викендите. Четири месеци подоцна, откриено е дека туморот расти и метастазира. Ема верувала дека има само две недели живот, па одлучила да го одведе дома од болница. Живееше малку подолго и го прослави својот 30 -ти роденден.

Во февруари 2016 година, Јустин почина. Оттогаш, таа е вклучена во хуманитарна работа за Роми кои страдаат од истата болест. Причините за овие болести се крајно агресивни и можат да бидат катастрофални за околината. Како што се сеќава Ема, нејзиниот сопруг чудно реагираше на венчавката. Денес, кога гледа фотографии од венчавки, и е појасно зошто е тоа така.

Ема верува дека нејзините зборови ќе ги инспирираат луѓето навреме да видат фатална смрт и можни болести, порано отколку што мислат. Ако дознаат на време, ваквите болести можат успешно да се лекуваат.