ВИДЕО: Кога ќе видите што му направиа на ова старо ФИЌО, секој ќе би посакал една ваква лепотица во својата гаража

Фиќо, „фиќек“ или „фиќа“, беше најпопуларниот автомобил од втората половина на 20 век во Југославија и еден од најистакнатите симболи на општествениот развој на таа ера.

Иако беше популарен кај обичните луѓе, Фичо сè уште беше слаб во конструкцијата, слаб со мотор, тесен простор и слабо направен со слаб квалитет на градба.

Сепак, и денес има голем број обожаватели на овој мал автомобил, а нашиот следен видео е одличен доказ за тоа.

Погледнете за што се работи: