Во националниот парк Као Јаи во Тајланд, на посетителите често им се советува дека најдобриот начин да се заобиколи паркот е со користење мотор.

Но, она што туристите не го знаеја е дека треба да бидете многу внимателни кога возите во близина на локалните слонови. Впрочем, тоа е нивното живеалиште и дом.

Мотоциклите не се нешто што може да се најде во природата, па кога слоновите слушаат нешто непознато за нив, тие автоматски се чувствуваат загрозени и нападнати.

Еден турист го откри најтешкиот начин …