Жената не мора да има никаква должност кон мажот, но тој сепак сака да добива некои работи од неа. Како што мажот не е должен да направи нешто за својата поубава половина, така не е ни таа. Љубовта е двонасочна улица каде што мора да се најде љубов и почит, но мора да се зачува и личноста на двајцата партнери. Никој не треба да прави ништо против своја волја.

Но, еве неколку работи кои мажите ги сакаат кога жените ги прават и кои ги гледаат како мал доказ за љубовта:
1. Покажете дека ви треба. Иако модерните жени сакаат да ја покажуваат својата независност, мажите сепак сакаат да се сметаат за посилни врски и сакаат да бидат при рака. Ако жената целосно ја игнорира неговата желба и потреба, големи се шансите да му ја наруши машкоста.

Мажите се свесни дека од нив се очекува да бидат силни, заштитнички и подготвени да се жртвуваат за својата сопруга и многумина се подготвени да го сторат тоа. А вие, не мора се да правите сами – дозволете партнерот да ви помогне и да ви олесни.

2. Позитивност. Животот е многу полесен кога покрај нас имаме некој кој не ги сфаќа сите работи премногу сериозно.

Проблемите, грижите и неволјите полесно се надминуваат кога покрај вас има некој позитивен и некој кој не ги влошува работите со својата негативност.
3. Желба за грижа. Жената не е должна да биде домаќинка, а не е должна да трча по дома или да мие и чисти по мажот

Но, еден од начините на кои жената изразува љубов е преку грижата. Кога го чистите вашиот заеднички дом, кога подготвувате оброк за членовите на семејството, кога се грижите за нив – тоа е љубов кон мажите.