Јас имам 53 години и живеам во Германија скоро 30 години… Денес бев со мојот сопруг во Лидл овде во Улм и касата беше многу преполна бидејќи работеше само една каса.Сите застанавме и чекавме нормално, се додека едно момче згазна на една од затворените каси и не почна да му вика на работникот од соседството веднаш да ја отвори касата.

Таа љубезно одговори дека касата не работи во моментот, така што тој ќе мора да причека на ред, тој започне да употребува секакви грди зборови на нашиот јазик. Работничката му рекла дека не го разбира, а тој потоа зел кутија со гуми за џвакање и ја фрлил кон неа, и хистерично продолжил да ја пцуе и навредува на нејзиниот јазик.

Потоа дојдоа момците од обезбедувањето и го однесоа надвор. Додека го вадеа надвор, не можев да не му кажам дека се срамам да кажам од каде сум поради такви како него, а тој ми се пушти мене со истите грди зборови.