Кога ќе разберете зошто плаче оваа мајка, ќе заплачете заедно со неа

Од моментот кога е поставена на интернет оваа статија, пред eдна година не ја изгуби популарноста и важнбоста. И вашите очи ќе се насолзат кога ќе ја прочитате.

Знаете ли? Никогаш не сум осеќала вакво слично чувство. Вчера, мојот пет годишен син, кој страда од аутизам, за прв пат го запозна неговото ново куче, кое специјално е дресирано за деца-аутисти. Името на куче е Торнадо. Се преселивме од САД во Јапонија и чекавме околу 2 години да се запознаеме со Торандо.

Оваа фотографија го покажува лицето на мајка, која сама неможе да го гушне, да го облече, да го избања својот син, да спие или да се шегува со него .. Мајка , која ги наполни очите со солзи кога виде како тој, мирен лежи врз неговото куче – по собствена желба, зошто ја осеќа врската со него.

Сликата е објавена лично од неа – Шана Ниехаус, мајката на петгодишното момче Кајноа. Тоа е лице на мајка, која илјадници пати е гледале како нејзиниот син неможе да се воспостави контакт со никој, колку и да се обидувал да си најде пријатели. Барем еден пријател, еден близок човек. Таа седела со часови до него, во ноќите кога тој плачел зошто си нема никој близок надвор од семејството. И сега таа седи до нејзиниот син, гледајќи го и неможе да каже ниту збор.

Вредеше. Вредеше се што направивме: борбата за специјални услуги, диагнози, пари, секој чекор напред, и покрај сите наши сомнежи за иднината. Зошто сега – поради Торонто – со сигурност знам дека се ќе биде во ред. Во Јапонија, за да помогнат на децата со аутизам, специјалисти тренират кучиња на специјален начин – за потоа тие кучиња да го смируваат детето за време на напади на паника, се грижат за него и ги предупредуваат родителите кога е потребна нивната помош.

Аутизамот не е болест, туку особеност на човечкото развитие. Затоа неможе да се излекува со апчиња. Но затоа пак кучињата можат! Нивната безусловна љубов, посветеност, игривост и топлина помагаат на децата да создадат врска со надворешниот свет.

Знаете ли? Никогаш не сум осеќала вакво слично чувство. Вчера, мојот пет годишен син, кој страда од аутизам, за прв пат го запозна неговото ново куче, кое специјално е дресирано за деца-аутисти. Името на куче е Торнадо. Се преселивме од САД во Јапонија и чекавме околу 2 години да се запознаеме со Торандо.

Оваа фотографија го покажува лицето на мајка, која сама неможе да го гушне, да го облече, да го избања својот син, да спие или да се шегува со него .. Мајка , која ги наполни очите со солзи кога виде како тој, мирен лежи врз неговото куче – по собствена желба, зошто ја осеќа врската со него.

Сликата е објавена лично од неа – Шана Ниехаус, мајката на петгодишното момче Кајноа. Тоа е лице на мајка, која илјадници пати е гледале како нејзиниот син неможе да се воспостави контакт со никој, колку и да се обидувал да си најде пријатели. Барем еден пријател, еден близок човек. Таа седела со часови до него, во ноќите кога тој плачел зошто си нема никој близок надвор од семејството. И сега таа седи до нејзиниот син, гледајќи го и неможе да каже ниту збор.

Вредеше. Вредеше се што направивме: борбата за специјални услуги, диагнози, пари, секој чекор напред, и покрај сите наши сомнежи за иднината. Зошто сега – поради Торонто – со сигурност знам дека се ќе биде во ред. Во Јапонија, за да помогнат на децата со аутизам, специјалисти тренират кучиња на специјален начин – за потоа тие кучиња да го смируваат детето за време на напади на паника, се грижат за него и ги предупредуваат родителите кога е потребна нивната помош.

Аутизамот не е болест, туку особеност на човечкото развитие. Затоа неможе да се излекува со апчиња. Но затоа пак кучињата можат! Нивната безусловна љубов, посветеност, игривост и топлина помагаат на децата да создадат врска со надворешниот свет.

Знаете ли? Никогаш не сум осеќала вакво слично чувство. Вчера, мојот пет годишен син, кој страда од аутизам, за прв пат го запозна неговото ново куче, кое специјално е дресирано за деца-аутисти. Името на куче е Торнадо. Се преселивме од САД во Јапонија и чекавме околу 2 години да се запознаеме со Торандо.

Оваа фотографија го покажува лицето на мајка, која сама неможе да го гушне, да го облече, да го избања својот син, да спие или да се шегува со него .. Мајка , која ги наполни очите со солзи кога виде како тој, мирен лежи врз неговото куче – по собствена желба, зошто ја осеќа врската со него.

Сликата е објавена лично од неа – Шана Ниехаус, мајката на петгодишното момче Кајноа. Тоа е лице на мајка, која илјадници пати е гледале како нејзиниот син неможе да се воспостави контакт со никој, колку и да се обидувал да си најде пријатели. Барем еден пријател, еден близок човек. Таа седела со часови до него, во ноќите кога тој плачел зошто си нема никој близок надвор од семејството. И сега таа седи до нејзиниот син, гледајќи го и неможе да каже ниту збор.

Вредеше. Вредеше се што направивме: борбата за специјални услуги, диагнози, пари, секој чекор напред, и покрај сите наши сомнежи за иднината. Зошто сега – поради Торонто – со сигурност знам дека се ќе биде во ред. Во Јапонија, за да помогнат на децата со аутизам, специјалисти тренират кучиња на специјален начин – за потоа тие кучиња да го смируваат детето за време на напади на паника, се грижат за него и ги предупредуваат родителите кога е потребна нивната помош.

Аутизамот не е болест, туку особеност на човечкото развитие. Затоа неможе да се излекува со апчиња. Но затоа пак кучињата можат! Нивната безусловна љубов, посветеност, игривост и топлина помагаат на децата да создадат врска со надворешниот свет.