Крштевањето на момчето тргна наопаку, целата заедница почна да се смее

Целата заедница почна да се смее кога крштевањето на ова момче тргна наопаку. Навистина е прекрасен момент кога некој ќе реши да го пушти Исус во своето срце и да му се предаде. Малиот Итан бил подготвен да му го даде срцето на Исус.

Иако знаеше дека сака да се крсти, се чинеше дека една ситница го спречуваше. Не беше премногу сигурен дека сака да биде потопен во вода. Кога дојде денот на неговото крштевање, Итан радосно влезе во водата. Но, кога се започна, тој стана нервозен.

Во моментот кога свештеникот Боби ја навалил главата кон водата, момчето го фатило ѕидот. Иако свештеникот се обидел да го trgni, момчето сепак се задржало.

За среќа, пасторот Боби е ветеран кога се во прашање крштевките, па знаел точно што да прави со доза здрав хумор. Свештеникот дури на крајот ја попрска главата на Итан со малку вода: „За секој случај“. Крштевањето успеа, а малиот Итан му го предаде срцето на Исус.

Крштевањето на Итан долго ќе се памети во таа црква. Видеото погледнете го ТУКА