Лавовите се приближиле до ранетата малечка лисица. Реакцијата на еден од нив ги запрепасти научниците!

Сите знаеме дека мајчинскиот инстинкт ги наведува мајките постојано да се однесуваат заштитнички кон своите деца, особено ако тие се загрозени.

Меѓутоа, во некои ситуации, тој инстинкт ги тера да се однесуваат на ист начин кон младенчињата од други видови.

Сепак, можеме да кажеме дека не би очекувале вакво нешто од лавовите или тигрите, кои имаат репутација на крволочни животни.