Малото девојче позира пред огледалото, а нејзините движења се толку прекрасни

Сите сме го правеле тоа порано – со четка во рака, со нашата омилена песна што се репродуцира на радио во позадина. Кога тоа ќе се случи, тешко е да не се танцува и пее. Со ова мало девојче зборовите и се во главата и сака да ги испроба своите танцови движења пред огледало. Драго ни е што мама имаше камера и успеа да го сними овој неодолив момент. Иако ова изгледа како игра и не изгледа како нешто важно, всушност покажува некои важни моменти во текот на растењето.

Танцувањето е добро за децата од неколку причини. Една од предностите е тоа што е добро за физичкиот развој. Танцувањето го подобрува здравјето, ја зголемува флексибилноста, опсегот на движења, ги зајакнува и ја зголемува издржливоста. Покрај физичките придобивки, танцувањето е многу добро бидејќи ја подига самодовербата и социјалните вештини. Кога работат со други танчери и гледаат како се подобруваат со текот на времето, децата учат дека напорната работа навистина се исплати.

Мама и тато беа воодушевени од сите овие причини кога видоа дека нивната ќерка Џована е заинтересирана за танцување. Штом застанала пред огледалата во потпетиците на мајка и, во нејзината глава почнала музиката. Наскоро почнува да се врти, гази и да ги движи рацете како вистински танчер. Таа веќе ја видела нејзината мајка како танцува и ги копира нејзините движења.

Мама напишала дека сака танцување фламенко, а за да ја погледнете нејзината преслатка изведба, пуштете го видеото подолу. Се надеваме дека нејзината страст за танцување ќе продолжи и дека оваа вештина ќе ја развие кога ќе порасне.

Leave a Reply

Your email address will not be published.