Мечката со малецките мечиња не можела да го помине патот, тогаш луѓето помогнале

Иако се силни и бестрашни, на мечките понекогаш им е потребна човечка помош. Оваа мајка отишла некаде со своите плишани мечиња, но немаше шанси да го помине патот.

Тие продолжија да се движат напред-назад, а на луѓето не им е јасно зошто го прават тоа додека не забележаа повредено мече. Мајката не сакала да продолжи понатаму и да го остави своето малечко само.

За среќа, имало луѓе кои ја однеле мечката во центарот за помош на животни, каде што се грижеле за него. Секако, со цел што поскоро да се врати малото кај семејството.