Мојот сопруг има најдобара пријателка околу 10 години. Таа понуди да дојде кај нас на одмор, а јас одбив, рече оваа жена во својата исповед. И тие комуницираат буквално секој ден, но ајде, не ми пречеше толку многу затоа што ние сме во Германија, а таа е во Хрватска, додава таа.

Па, Боже мој, не може да ме изневери со неа. Секако дека навистина не ми се допадна, но се заколнав милион пати дека меѓу нив нема ништо друго освен пријателство. И кога требаше да се породам, и имав проблематична бременост, таа ми понуди да дојде кај нас на гости да ми помогни, а јас одбив. По раѓањето, некако и дозволив да дојде неколку дена да го види бебето.

И тогаш видов колку таа го сакаше тоа дете, не можам да ви опишам, буквално како да е нејзино. Таа се грижеше за него, се грижеше за се, па дури и ми помагаше во се.

Таа беше толку добра што дури и јас се заљубив во неа. Така, оттогаш верувам во машко-женски пријателства и веќе не сум лута што тие се допишуваат секој ден. ”