Цртаниот филм „Life in the bow“ натера стотина илјади луѓе ширум светот добро да се замислат. Овој цртан филм ја прикажува денешницата, поточно, што технологијата направи од нас. Каде и да се свртите, некој во рака држи мобилен телефон.

Луѓето постојано се замислени и задлабочени во екранот на телефонот и така стануваат несвесни за светот околу нив, а тоа во овој цртан филм е сурово прикажано.

Погледнете.