Петгодишно МОМЧЕ ѝ го спаси животот на сестра си во пожар: Се врати во запалената куќа од НЕВЕРОЈАТНА причина, оваа ќе ве расплаче!

Петгодишниот Ноа Вудс го спасил целото семејство Ноа им помогна на вкупно седум луѓе да излезат на безбедно од запалената куќа и е едно од ретките деца на кои им е доделена наградата за животно дело. Семејството на Ноа спиело кога во нивната куќа избувнал пожар поради прекин на струја.

Ноа ја дели просторијата со својата двегодишна сестра Лили и штом ги видел пламенот и чадот, ја зграпчил и ја извлекол низ прозорецот, единствениот отворен излез. Никој навистина не знае како успеал во овој подвиг, но тоа го направил без размислување. Откако ја спасил својата сестра, тој повторно направил нешто неверојатно.

Се вратил во запалената куќа за да го спаси кучето и веднаш истрчал да го повика соседот за помош. Во запалената куќа имало и други луѓе кои спиеле. Ноа успеал да спаси седум луѓе и нема изгубено живот. Неговата сестра се здобила со полесни изгореници на нозете, но освен тоа, таа била добро. Ноа и уште четворица членови од неговото семејство биле третирани исклучиво од полесни изгореници.

„Ова дете овде е толку срдечно“, рече неговиот братучед на прес-конференција. „Почестена сум, привилегија ми е што сум дел од ова семејство и што го познавам. Слушнав дека хероите доаѓаат во сите облици и големини.

Ми покажа оваа недела, а годините се дел од тоа. „Знам дека петгодишно дете може да излезе и да го спаси целото семејство, тоа ми ги отвора очите“, рече тој.