Приказна: Сиромашен млад човек ја запросил ќерката на богат човек

Еден сиромашен млад човек се вљубил во ќерката на големиот богаташ, тие се забавувале, а потоа тој ја запросил.

Девојчето го одби и му рече: „ Твојата месечна плата е еднаква на моите дневни трошоци. Како мислиш дека ќе се омажам за некој како тебе? Никогаш не можев да те сакам, затоа заборави ме.

Оди најди девојка со која ќе се ожениш на твое ниво “. Тој беше грдо одбиен, но никогаш не можеше да ја заборави, по 10 години случајно се сретнаа во една продавница и веднаш се препознаа, таа му рече: „ Еј, како си?

Се омажив за многу паметен човек, а неговата плата е 15.700 долари месечно! Можеш ли да го победиш тоа ? “

Кога нејзиниот сопруг го виде момчето, побрза за да се поздрави, драга ова е мојот шеф. После тоа, таа незнаеше што да кажи само замолчи и поцрвени.