Секое новороденче добило посебен подарок од овој гинеколог

Сите осум илјади новороденчиња што ги породи добија специјален подарок од овој драг гинеколог.

Кери Ендру-Јаја е поранешен гинеколог и акушер од Пенсилванија, познат по тоа што му пее на секое бебе по раѓањето. Затоа, градот Питсбург го прогласи 16 мај за негов ден.

„Среќен сум кога на ваков начин се слави раѓањето на детето. Среќен сум што Градот го препозна тоа“, изјави д-р Јаја за ABC Good America.

Овој доктор особено ужива да ја пее песната „Happy Birthday“ и џез-класиката на Луис Армстронг од 1967 година „What A Wonderful World“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.