Дебелата невеста ослабе 63 килограми пред денот на венчавката и ги шокираше гостите со преуредувањето. Клер Вилијамс (44) од Велс го помина поголемиот дел од животот утешувајќи се со храна. Висока е 152 сантиметри и тешка 125 килограми, па се помири со фактот дека секогаш ќе биде дебела.

Меѓутоа, кога некој сурово го задеваше нејзиниот вереник Метју (50) дека е во врска со „дебела жена“, таа одлучи да ги преземе работите во свои раце и да тргне по патот кон здравјето. Таа сега е непрепознатлива. Одеше до олтарот со половина тежина и на тој начин ги запрепасти семејството и пријателите на нејзината венчавка.

Да бев дебела, мислам дека немаше да имам храброст да одам до олтарот. Губењето тежина целосно ме оживеа. Сега сум полна со енергија. Се чувствував прекрасно на мојата венчавка – задоволна е Клер. Откако беше буцкаста и како мала, Клер постепено се здебели со текот на годините, па забележа дека се помирила со тоа.

Би ја ставил секоја храна што ја видов во уста. Јадев големи количини леб, речиси цел леб дневно. Го јадев со секој оброк – се сеќава Клер. Нејзината тежина исто така ја спречи да биде мобилна. Ако седеше на седиштето на авионот, воопшто немаше да стане, од страв дека нема да може повторно да го врзува појасот.

Меѓутоа, откако ослабела, Клер сфатила дека има и израсток на стомакот. Лекарите откриле дека се работи за тумор, па успешно го отстраниле. Се испостави дека не се работи за малигнен тумор.

Кога го запозна денешниот сопруг Метју во 2013 година, Клер доби храброст да започне патување за слабеење. Метју ме сака безусловно. Ме запозна кога бев дебела. Луѓето ќе го прашаа зошто е во врска со таква жена. Да го немав, не би била здравата и среќна жена како што сум денес – смета Клер.