Семејството од Масачусетс ангажираше професионален ловец на богатство за да ги испита децениските гласини за скриени пари во нивниот дом или поткровје ….На крајот, тие најдоа 46.000 долари под таванот во метален сеф!

Кит Вил, од Гротон, Конектикат, рече дека го контактирало семејство од западен Масачусетс, на кое му било кажало за гласините за голема сума на пари што била скриена некаде во нивниот дом во 1950 -тите. Семејството рече дека порано вработувале луѓе да гледаат во ѕидовите и подот, но трага од готовината за која се зборувало не била пронајдена.

Вил рече кога пристигнал на местото на настанот дека го однел својот детектор за метал на семејното поткровје и помислил дека има нешто под даските. Со изгледот на ендоскопската камера, откри метална кутија скриена под подот. Семејството ги пресече плочите на подот и ја отворија кутијата, откривајќи 46.000 американски долари во готовина, завиткани во оригинални банкарски ленти од 1950 -тите!

Членот на семејството, идентификуван како Карен, рече дека откритието дојде по многу години, прашувајќи се дали приказните за скриени пари се вистинити. Само ми е мило што конечно беше пронајдено”, изјавила Карен за ВФСБ-ТВ.

Сопственичката на куќата, Карен, исто така, рекла дека семејството уште не одлучило што ќе прави со откриената готовина. Погледнете го видеото (скратена верзија):