Авионот доцнел 45 минути, а една жена се сликала и објавила што сака екипажот

Авионот доцнел 45 минути, а потоа една жена го зела мобилниот телефон за да се слика и да соопшти што сакал екипажот. Нејзината објава предизвика ентузијазам Во секое време, 14.000 патнички авиони летаат на небото (сигурно ги има помалку за време на пандемијата). Иако бројот на авиони кои полетуваат и слетуваат во светот постојано расте, бројот на писти кои се градат едноставно не е доволен. Не е ни чудо што има се повеќе одложувања и чекање за полетување.

Но лошиот сообраќај и метежот не се секогаш виновни за доцнењата и подоцнежните полетувања. Понекогаш непослушниот патник е во центарот на проблемот. Благодарение на паметните телефони, сега можеме да ја видиме драмата на сè што се случува во главната кабина на патничките авиони. Но, откако Кирстен Вајли направи снимка од настанот за време на нејзиниот лет, луѓето се заинтересираа од сосема друга причина.

Откако Кирстен заглавила во авион на аеродромот Сиетл-Такома, решила да објави слика со порака на Фејсбук. Причината поради која авионот не се помрдна ниту милиметар беше многу интересна. Таа сподели: „Во моментов седиме во авионот, доцниме 45 минути на полетување. Зошто? Затоа што во него има една стара дама која страда од сенилност и е многу вознемирена и збунета“.Кирстен знаела дека мора да било многу вознемирувачко за жената кога во авионот се качил чувар во жолт елек и ѝ пришол. Само патниците околу таа жена слушнале што се случило кога чуварот застанал покрај жената.

Постарата жена се изненадила и се залепила за своето куче во обид да го разбере хаосот околу неа. Сигурно не е лесно да се живее од момент во момент кога ќе ја изгубите меморијата, а потоа наеднаш ќе се најдете заробен како сардина во летечка конзерва.„Прекрасниот персонал беше многу трпелив и полн со сочувство во ситуација која беше многу страшна за неа. Тие ѝ го објаснуваа секој чекор, го следеа нејзиното куче и работеа заедно со нејзиниот сопруг/негувател за да го најдат најдоброто решение за неа“. За среќа, тоа решение не било кутрата да се симне од авионот. Кога сфатила што прави екипажот, Кирстен не се налутила што нема да стигне до својата дестинација на време. Всушност, таа беше обземена од радост. Не секој ден имате можност да бидете сведоци на ваков прекрасен момент.

Стјуардесите биле многу сочувствителни и не одбиле да споделат информации за причината за заминувањето на парот од авионот со другите патници. На постарата патничка и требаше само малку време во тишина со нејзиниот сопруг и кучето за да се чувствува подобро за патувањето.„Целиот персонал и помогна да излезе од авионот со кучето и нејзиниот сопруг, и обезбедија хотел и превоз да се одмори и да се подготви за утрешното патување. Повторно, беше прекрасно да се види колку сите беа љубезни и добри кон жената, а исто така им објаснија на патниците што се случува“.

На авиокомпаниите често им се дава негативна конотација затоа што слушаме приказни за драми само во авиони, а не добиваме шанса да ги видиме ниту добрите страни. Секоја приказна е на само еден клик од публиката на нивниот мобилен телефон, а Кирстен ја исполни својата должност објавувајќи го овој прекрасен настан. „Вака би сакал да бидат згрижени мојата мајка, сестра, тетка, ќерка, внука и моите пријатели.

Секој патник заслужува посебен третман во патувањето кое го нарекуваме живот, а за тоа не е одговорна само компанија или бренд. Ние сме тие кои имаме моќ да направиме другиот да се чувствува добро и сакано. Откако приказната е објавена на Фејсбук, таа е споделена над 15.000 пати.