Австралискиот пар ги претвори металните контејнери во неверојатен дом

Ричард и Ејми живеат во Мелбурн, Австралија, и си направија доста интересен мал дом. Двајцата очекувале дете кога дошле до идеја да направат нешто што ќе биде и ефикасно и еколошки свесно.

Наместо да купат дом кој е далеку подалеку од нивниот дофат во однос на парите, тие решија да ги претворат контејнерите за испорака во прекрасна куќа со соларна енергија. И двајцата често патуваат за работа, и не поминуваат доволно време дома и затоа не ја гледаат целта да подигнат кредит за да го купат.

Погледнете го ова видео и дознајте како од само неколку метални контејнери успеале да направат убав и практичен дом: