„Ако другите НЕ го прават тоа, не значи дека е погрешно“: Девојка го запроси своето момче, предизвика бурни реакции

„Ако другите НЕ го прават тоа, не значи дека е погрешно“: Девојка го запроси своето момче, предизвика бурни реакции

Иако не згрешила, дефинитивно предизвика различни реакции

Сухмин Гарча (27) го запроси својот партнер Шираз Брар (27) во јули годинава. Но, откако видеото со нивната свршувачка стана вирално на социјалните мрежи, Сухмин брзо се најде на мета на навреди и критики, при што многу корисници ѝ рекоа дека нема самопочит, дека е себична, треба да се срами и дека нејзиниот партнер нема среќа. .

Видеото доби голема поддршка од машките корисници, но Сухмин беше изненаден кога виде толку многу критики од жените. Толку многу жени коментираат дека повеќе би сакале да го препливаат океанот отколку да го запросат партнерот.

– Секогаш бев отворен за ова. Бев прилично нервозен на почетокот. Сакав да го најдам вистинскиот момент за тоа. Тоа не ни направи никакви проблеми. Мојот дечко имаше најголема насмевка на лицето. Нашите семејства ни беа навистина поддршка и среќни поради тоа. Мајка ми беше многу горда. Искрено, би рекол само направете го тоа! Ако и двајцата сте на исто ниво во врската, не мора ни да размислувате, рече таа.

– Само затоа што не многу луѓе го направиле тоа, не значи дека е погрешно. Тоа се само застарени родови улоги создадени од општеството, ние сме нова генерација и дефинитивно можеме да изградиме ново општество каде родовите улоги не постојат. Моите пријатели и семејството го одобрија. Добив одредена омраза на TikTok, но многу малку во споредба со позитивните коментари, рече таа, додавајќи:

– Многу омраза дојде од жените, што беше многу изненадувачки. Беше интересно да се види како мажите ја поддржуваат жената при запросувањето. Во нашето општество секогаш сакаме еднаквост, но поради културната пристрасност секогаш постои отпор. Навистина верувам дека треба да ги пробиеме овие норми и да го исполниме нашиот целосен потенцијал. Во свет каде што има толку многу негативност, треба да избереме да шириме добрина и љубов, заклучи Сухмин. (objective.rs)