Ако сте тажни, погледнете ја оваа точка – можеби ќе се чувствувате малку подобро! (ФОТО)

Универзумот е толку огромен што човечкиот ум е тешко да го разбере, толку многу што дури и нашата галаксија Млечниот пат, која содржи стотици милијарди ѕвезди, делува како зрно песок. Па што е нашата планета, Земјата?

Едно минијатурно чудо во Бекра. На фотографијата подолу можете да видите како изгледа Земјата кога се гледа од Марс. Фотографијата ја објави НАСА.

Можеби сега е вистинското време да се запрашате дали вреди да бидете толку нервозни за ситниците? Земјата, како што се гледа од површината на Марс.

Патем, имаме поблиска верзија, снимка од месечината. Земјата можеби е мала точка во вселената, но е прекрасна: И како што се гледа од површината на Месечината.