Ајкулата почнала да кружи околу нуркачот,потоа забележал нешто на нејзиниот стомак

Не можам да кажам дека се плашам толку од ајкули. Разбирам дека тие се важна компонента на екосистемот и дека се неопходни за растот на коралите и дека се од суштинско значење за рамнотежата на водниот свет. Ги почитувам и им се восхитувам, од далечина, бидејќи тие се навистина прекрасни суштества.

Знам и дека имам мали шанси да запознаам ајкула во животот, но сепак се плашам од неа и затоа не можам да гледам филмови како „Jaws“.

Дефинитивно не сакам да запознаам некој како што му се случи на Џош Еклс. Но, за среќа тоа се случи бидејќи благодарение на својата храброст и го спасил животот на ајкулата. Додека нуркал, видел ајкула како му се приближува.

Не изгледаше дека ќе го нападне, но изгледаше како да си игра и сакаше да го привлече неговото внимание, како да му вели: „Гледај ме!“.

Во тој момент ја забележал куката на нејзиниот стомак. Во приложеното видео можете да видите како и ја вади куката и таа му се заблагодарува. Таа плива подалеку од него, а потоа повторно му приоѓа како да му е бескрајно благодарна.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: