Бабата се согласила да се грижи за внуката, но само ако и платат за тоа: Ќерката се пожали дека сум прескапа

Grandmother And Granddaughter Baking In Kitchen Smiling And Laughing.

Секој родител знае дека грижливата и пристапна дадилка е богатство кое е тешко да се најде, па децата најчесто се препуштени во рацете на роднините. Оние кои се навистина среќни имаат баби и дедовци, знаејќи дека ќе се грижат за детето како да се свое. Една баба призна дека, иако со задоволство се грижи за децата, очекува да добие саатница од 9 фунти. Ќерка ми, која работи пет дена во неделата по 7-8 часа, неодамна ме замоли да се грижам за внуката неколку дена во неделата“, изјавила бабата на Редит.

Појаснувајќи дека со задоволство се согласила, бабата истакнала дека побарала да и се плати времето поминато со внуката. Иако ќерката се согласила со тоа, но барала нешто пониска цена. „Таа се пожали дека е прескапо, но јас не мрдам. Јас имам свој живот и работам за себе. Ако се откажам од слободното време, сакам да бидам платена за тоа“, објасни бабата на која не и беше јасно како нејзината ќерка, покрај добро платената работа, не може да си ја дозволи почетната цена.

Баба доби многу коментари на Редит, а меѓу оние кои ја осудија, многумина се согласија дека треба да се плати нејзиното време и труд. „И треба да платиш, исто како што би платил обична дадилка. Го трошите времето“, гласи еден од коментарите.

„Се согласувам дека треба да те платат, но на грозен начин бараш пари“, коментира друг корисник. „Човеку, подобро кажи и дека не сакаш да чуваш деца“, е третиот коментар.