Бабата слушаше што девојчето и зборува на мајка си, неколку моменти подоцна таа трчаше на дождот

Повеќето луѓе претпочитаат сончево време отколку дождливо, можат да одат на долги прошетки, да возат велосипеди, ролери… Додека за време на дождливите денови поголемиот дел од времето го поминуваат дома. Кога надвор е многу облачно, некои луѓе сакаат да спијат преку ден со надеж дека следниот ќе биде поубав и дека ќе можат да излезат надвор.

Ова е интересно видео во кое ќе научите многу добра порака за животот, смртта, како да се биде родител и ментор. Баба се сеќава на претходните моменти и времето кога врнеше многу. Таа вели дека дождот паѓал толку силно што се слевал со млазници по олукот. Таа застана под стреата каде што се собраа другите минувачи да чекаат да престанат дождовите.

Мајка и ќерка и го привлекле вниманието поради природата на нивниот разговор. На ќерката и е смачено да чека дождот да престане, а таа инсистира да трча низ дождот. Мама одби, но девојката остана упорна. Девојчето потоа даде коментар кој го запре времето и за нејзината мајка и за другите луѓе под стреата.

По неколку моменти сите почнаа да трчаат на дождот. Најдобриот дел е што овој краток филм е базиран на вистински настан. Можеме да се обложиме дека од устата на детето излегува мудрост што ќе ве натера да се запрашате за некои одлуки во вашиот живот.

Погледнете го ова видео и дознајте што и рекла оваа девојка на својата мајка: