Баба виде како крадци ограбуваат златара, а тоа што го направи подолу го обиколи светот!

Лесно е да се зборува за тоа што може да се направи кога ќе дојдете во ситуација да спречите грабеж. Но, во реалниот живот и во конкретната акција сè е поинаку.

Потребна е многу храброст да се спречи нешто што може да има катастрофален исход, особено во денешниот насилен свет во кој живееме. Но, оваа баба не се предомислила многу кога решила да ги спречи провалниците од златарница во Нортхемптон, Англија.

Таа самата против дури три од нив… погледнете како ја одбрани. Нејзината чанта е главното оружје. Иако ова е случај од 2011 година, храброста на баба е дефинитивно нешто што треба да се спомене и денес. Ги заслужува сите пофалби!