БАБА ДАВА ЦЕЛИ 3 МИЛИОНИ ЕВРА НА ВОДОИНСТАЛАТЕР: Причината што го направила го оставила семејството без зборови

Искуството на баба која го оставила своето богатство на водоинсталатер, но го запоставила семејството, воодушеви многумина.

Семејството на една Австријка најблаго речено остана вчудоневидено кога дознаа дека нивната дементирана баба го оставила целото богатство во износ од неколку милиони евра – на водоинсталатер. Имено, таа го именувала како единствен наследник и го назначила за правно лице за контакт во итни медицински случаи.

А за сето тоа дознале нејзините роднини кога починала нејзината баба. Работите да бидат уште покомплицирани, роднините не можат ништо да направат, бидејќи нема траги на измама, принуда и измама. Исто така, нејзината деменција не е доволна причина за поништување на тестаментот, сметаат правните експерти.

Сопругот на жената починал во 2018 година, по повеќе од 50 години брак. Тој се грижел за сите финансии во куќата, а бидејќи немале дете, по неговата смрт таа останала сама.

Една година подоцна, водоинсталатерот почнал да работи редовно во куќата на неговата баба во Клостернејбург. Изгледа дека имаат изградено исклучително блиски односи, а неговата баба му го потпишувала целиот свој имот.

– Никогаш не би помислил дека е толку лесно да се добие наследство без да се биде дел од семејството. Станува збор за големо богатство од три милиони евра. И повеќе. Но, судејќи по вештаците – се е легално – изјави внукот Кристијан Т.

Дека нема траги на измама потврди и адвокатот.

– Оваа постапка е целосно законска. Да се ​​докаже дека се работи за измама е многу тешко, бидејќи жената починала. Фактот дека таа била дементирана не е доволен за да го прогласи тестаментот за неважечки – изјави за Кронен Лоренц Киршнер, експерт за наследство.