БАБА ОД 107 ГОДИНИ ГИ СОВЕТУВА СИТЕ ЖЕНИ: ЗА СРЕЌЕН И ДОЛГ ЖИВОТ ИЗБЕГНЕТЕ ГИ ОВИЕ ТРИ РАБОТИ!

Најлоши се оние кои се преправаат дека ви се пријатели и ви посакуваат пропаст, внимавајте на таквите…

Таа доживеа 107 години и сега има целосно право да не советува што е добро за нашето здравје, а што не. Баба не советуваше две работи… Има луѓе кои доживеале навистина убави години. Интересно е како има луѓе кои живеат повеќе од сто години. Често се прашуваме која е тајната.

Се разбира, начинот на живот влијае многу. Здравата исхрана, начинот на кој го поминуваме времето, изложеноста на стрес итн. Оваа жена има 107 години и зборува за тоа што и помогнало да живее толку стара. Тој наведува дека треба да избегнуваме алкохол, алкохолот е штетен. Тоа нè уништува нас, но и другите кои ни се блиски. Тоа не уништува и психички, и тоа не е мала работа. Подобро бегај од тоа. Вели дека верува оти неконзумирањето алкохол влијаело да биде здрава и искусна оваа година. Се хранела здраво, се движела и се грижела за себе. Таа кажа и нешто што насмеа многумина, а тоа е дека долгото живеење сама има добар ефект. Имено, таа е вдовица.

Тој вели дека треба да избереме со кого ќе поминуваме време. Тоа е така. Ако поминуваме многу време со негативни луѓе, под стрес сме, исцрпени сме, нема да ни биде добро. Затоа опкружете се со позитивни луѓе кои ќе ве насмеат, ќе го извлечат најдоброто од вас. Така ќе бидеме посреќни и поисполнети.

Оваа жена вели дека е среќна бидејќи има внука која се грижи за неа.

Слушајте го вашето тело и почнете да се занимавате со некои спортови, по можност јога или пливање или долги прошетки кои се исто така ефективни. Јади здраво. Зелен зеленчук, овошје, овесна каша и никулци. За појадок јадете житарки или мусли со никулци и јогурт со малку маснотии. По неколку дена ќе се чувствувате посилни.

Масирајте го целото тело пред да одите на работа со ракавица за масажа. По масажата, истуширајте се и потоа нанесете млеко или масло за тело. Исправете го грбот додека седите или одите и заморот ќе исчезне, бидејќи со неправилно седење и држење притискате на внатрешните органи и со тоа го оптоварувате телото.