Баба (100) ја открива тајната на долговечноста: Некои мажи можи ќе ги налутат

Олив Вестерман, е 100-годишна баба која решила да ја сподели тајната на нејзината долговечност.

Сепак, нејзините тврдења би можеле да ги налутат мажите.

„Избегнувајте да разговарате со чудни мажи и ќе бидете во ред“, безобразно изјавила самохрана жена додека го прославувала својот 100-ти роденден со пријателите на чај во Честер, Англија.

Вестерман – кој е роден пред жените да имаат право на глас во ОК – сподели и некои други животни совети.

„Само бидете среќни и задоволни што сте живи и искористете го максимумот од она што го имате“, изјави таа за South West News Service.

Иако сега ги избегнува сите машки достигнувања, во нејзиното минато имаше еден маж кој успеа да го освои нејзиното срце.

Таа уживаше во долг брак со нејзиниот покоен сопруг Сем, кој почина пред неколку години.

„Мојот сопруг и јас се сретнавме во локалната црква каде што одевме секоја недела“, се сеќава вдовицата, додавајќи:

“Разговаравме еден ден по мисата и веднаш започнавме врска. Најмногу ми се допадна кај него беше неговата љубезна и нежна природа, како и фактот дека секогаш се трудеше да им помага на другите”, додала таа.

Сем беше писател и туристички агент, а авантуристичкиот пар дури и живееше во странство неколку години – долго пред оваа практика да биде релативно честа појава.

„Поминав некое време живеејќи во странство и моето омилено место за живеење беше Сингапур – ми се допадна таму“, рече Вестерман.

„Тоа беше толку интересно и возбудливо место и толку различно од Англија“, додаде таа.

За разлика од многу жени од нејзината генерација, Вестерман беше вработена мајка и се грижеше за децата во локалната градинка.

Таа, исто така, верува дека да се биде покрај децата е важен дел од одржувањето на нејзината среќа и ентузијазам.

„Поминав многу време работејќи со деца во текот на годините, и тоа сигурно помага да останете млади во душата!“, вели таа.

„Всушност не можам да верувам дека сега имам 100 години, но се чувствувам неверојатно“, рече таа.