(Видео)Балканец печел јагне во дворот, Швајцарец се налути и го изгасил со противпожарен апарат

Снимката објавена на страница на Фејсбук посветена на луѓето од Балканот кои живеат во Швајцарија, на која Швајцарец наводно напаѓа Босанец кој пече јагне во дворот, предизвика лавина реакции на социјалните мрежи.

Имено, човек по име Дин и судејќи по коментарите, по потекло од БиХ, печел јагне на плука во дворот, кога му пришол лут Швајцарец кој носел некакво оружје и противпожарен апарат во рацете. .

„Знаете дека тоа е забрането. „Југословен“, извикал Швајцарецот, а Дин веднаш повикал полиција.

Додека им објаснувал на полицајците каде треба да дојдат, Швајцарецот го активирал апаратот за гаснење пожар и го затресол врз јагнето. Госпоѓата од балконот снимила се и го известила Дин за тоа.

„Напад на чест и ражен“, гласи описот на видеото кое се појави на Фејсбук и собра над илјада коментари.