Бебето се воодушевило додека и ги дупеле ушите, а потоа во секунда се се смени…

Сметаме дека не е правилно да се прободат ушите на мало бебе. Можете да го направите ова подоцна, кога ќе порасне малку. Многу родители брзаат со оваа постапка, така е и кај овие родители.

Имено, на бебе од само 4 месеци му требале да му ги продупчат ушите. Бебето на почетокот било среќно бидејќи секако не знаела за што се работи. Потоа, кога и ги прободе ушите, не беше толку среќна.

Ова беше очекувано бидејќи навистина боли, особено малите бебиња кои се многу почувствителни. Мајката на ова бебе видеото го објави на социјалните мрежи. Видеото предизвика бројни реакции и негативни коментари.

Тоа беше очекувано. Немаше потреба да се прави ова додека бебето е толку мало. Што мислите за оваа процедура, дали мислите дека е во ред да се дупчат ушите на децата вака рано? Сепак, мислиме дека со тоа треба да почекаме малку.

Погледнете го видеото за да знаете за што се работи и како реагирало ова бебе: