Бебињата им биле заменети во болница, но родителите ја свртеле ситуацијата

Замената на бебе во болница звучи како добра тема за некој напнат филм или книга. Но, што ако тоа се случи во реалниот живот? Токму тоа им се случи на Маринели Алањи и Жисели Фодера. Но наместо оваа ситуација да ги уништи двете семејства, тие најдоа начин да направат се како што треба. Нивните бебиња беа заменети во болница по раѓањето, но Бог им помогна на семејствата да ја искористат ситуацијата најдобро што можат.

Три години мајките Маринела и Жизел интуитивно знаеле дека нешто е поинаку со нивните ќерки. Мали нешта како однесување, особини и изглед. Но, и двете мајки, за кои тоа беше нивното прво дете, претпоставуваа дека се само нервозни затоа што сакаат да бидат подобри мајки за своите деца. Дури еден ден кога Маринела отишла во предучилишна установа да ја земе ќерка си Мелиса, забележала дека друго девојче, Катерина, повеќе личи на неа отколку на нејзината ќерка.

Кога двете мајки конечно се најдоа во разговор, се сетија на еден момент. Кога дошло време мајките да ја напуштат болницата со своите ќерки, и двете морале да го прашаат персоналот зошто нивните ќерки не ја носат облеката што им ја донеле. Персоналот претпоставил дека се работи за грешка, дека облеката можеби се извалкала или дека била погрешно ставена. На мајките им кажале дека се е во ред и ги испратиле дома со ќерките.

Во тој разговор, години подоцна, мајките сфатиле дека нивните ќерки биле заменети. По ДНК тестот добиле доказ за тоа. Со години воспитуваат сосема друго дете! „Ја препознав мајката на Катерина, Жизел Фодер, од болницата и веднаш ми стана сомнително – 15 дена подоцна ги добивме резултатите од ДНК тестот. Беше неверојатно, речиси невозможно“, изјави Маринела.

Девојките биле воспитувани како сестри
Но, Бог знаеше дека тоа ќе се случи. Се чинеше дека ја искористи таа замена за добро. Наместо да ги заменат децата, семејствата решиле да се поврзат и ги воспитувале девојчињата како сестри. Наместо да имаат едно прекрасно семејство, Мелиса и Катерина имаа две.

Семејствата ги поминуваат сите празници и гозби заедно. Девојките се дружат многу често. Катерина и Мелиса станаа повеќе поврзани од нивните сестри и сите работат заедно. Кога пораснале, се вселиле заедно кога отишле на факултет.

„Сестри засекогаш“, сакаат да кажат и навистина ќе останат такви бидејќи нивните мајки решиле да ја прифатат ситуацијата и да ја свртат.