Бев љубовница на оженет човек: И имам нешто ВАЖНО да ви кажам за тоа

Денеска нејзината вокација е спас на бракови, а и самата била љубовница и решила своето искуство да го сподели со другите. Денес, Кармен Мекгинис е писателка и љубовен терапевт, а некогаш и самата учествувала во измама. Како што вели, денес воопшто не се гордее со тоа, но научила важни лекции кои сака да ги сподели со другите. Тоа траеше 15 месеци, од баснословниот почеток до пеколниот крај, кој беше најболниот момент во мојот живот. Но, не дозволив тој момент да ме дефинира, научив поука од него.

Затоа што најдобро учиме од најболните лекции. Еве што научив. Ако се чувствувате лошо, тогаш правите нешто лошо Мајка ми ме воспита како добро девојче, според златните правила. Пораснав во време кога имавме само фиксен телефон, кога не праќавме пораки цела ноќ, кога стапката на развод беше половина од тоа. Кога ги прекршив сите стандарди што таа ми ги всади, сфатив колку се важни, бидејќи кога дејствував против нив, страдав и бев повреден. Денес знам дека ништо не вреди за тоа чувство.

Кога го запознав тој оженет човек, тој направи се за да ја разгори таа страст. И се фатив за него. Можев да го исклучам со оставање белешки низ мојата куќа и автомобил во кои пишуваше дека е оженет, но не го сторив тоа. Се препуштив на фантазијата и згрешив. Го замислував како некој несакан и неразбран човек кој само бара љубов и не бев во право. И можеме да се ослободиме од спомените

Како психолог, свесен сум за фактот дека не можеме само да оставиме спомени зад себе. А јас го правев најлошото – се обидував да ги изметам под тепих. И тогаш решив да се слушам себеси и мојот совет за терапија. Не ги оттурнав спомените, ги оставив да ми прелетаат низ мислите, а потоа престанав да им обрнувам внимание. И исчезнаа. Луѓето ви покажуваат кои се навистина од првиот ден Што и да ми кажа мојот оженет, факт е дека ја изневерувал сопругата. Ја излажа за да биде со мене. И мене ме излажа, а ниту една љубовница не е исклучок од тоа правило.

Ако ветил дека ќе ја сака и почитува сопругата и се уште е со вас, бидете сигурни дека ќе продолжи да изневерува. Мажот што изневерува не е за вас Кога го сфатив тоа, престанав да бидам љубоморна на неговата сопруга и сфатив дека никогаш не сакам да бидам на нејзината позиција. Најболните врски често ја откриваат вистината од која се плашиме

Додека бев со него, се убедував себеси дека и онака не сакам да се омажам. Ја негирав вистината и ја криев од себе. Сакав да се омажам за човек кој ќе ме сака и почитува. Секогаш.
Пријателите се клучни Кога се заврши, моите пријатели беа со мене и тоа многу ми значеше. Љубовниците обично ги отстрануваат пријателите и роднините од своето општество за да не слушаат судови или поради чувство на срам. Изолацијата никогаш нема да ви помогне
Lekcii | 20.08.2017 | Komentari: 0Bev ljubovnik na oženet maž: I moram da vi kažam edna VAŽNA RABOTA za toa