Безбедносната камера го снимила изгубеното девојче. Никој не и помогна освен една личност!

Што би направиле ако видите дете изгубено на јавно место? Дали би дошол да помогнеш или би продолжил по својот пат? Група филмаџии решија да снимат експеримент наречен „Изгубеното девојче“.

Со силни безбедносни мерки следени од двете сестри кои учествувале во експериментот, скриените камери ги следеле додека се преправале дека се изгубени.

Откако за еден час пристигнале 616 минувачи, жената по име Перл Пичер застанала да помогне. Таа подоцна им кажа на снимателите дека одолговлекувала пред да и пријде.

Сериозен проблем со возрасните денес е тоа што не сакаат да направат ништо за да ги заштитат децата. Како изгледаше сето тоа погледнете во ова видео!