Бездомникот влегол во ресторанот и прашал што може да јаде за 3 куни, добил прекрасен одговор

Млад вработен во ресторан направи нешто што подоцна заврши во медиумите. Бездомништвото отсекогаш било голем проблем, но во свет во кој богатите стануваат се побогати, а сиромашните се посиромашни, се повеќе има такви кои за жал губат се што имаат и завршуваат на улица. Тоа му се случи и на еден човек од оваа приказна. Неговиот живот тотално се променил откако почнал да живее на улица. Има секакви бездомници, па многу луѓе не сакаат да им дадат пари затоа што мислат дека ќе потрошат се на алкохол, па дури и на дрога.

Ова им создава дополнителен проблем на оние бездомници кои навистина собираат пари за храна. Во очаен момент бездомник влегол во ресторан Бургер Кинг во САД и ја прашал касиерот што може да добие за 50 центи, што е нешто повеќе од 3 куни. Секако, вистинскиот одговор би бил „Ништо“ бидејќи на менито немале ништо што чини толку малку. Сепак, младиот работник Метју Ресендез направи нешто што подоцна заврши во медиумите.

Младиот човек веќе некое време работи во Бургер Кинг и е добар работник, но овој ден беше навистина посебен бидејќи покажа дека од добро се враќа во добро. Откако бездомникот го прашал што може да добие за половина долар, младиот човек му рекол дека може да си ги задржи парите и дека со свои пари ќе му купи оброк. Бездомникот бил воодушевен од доброто дело на млад човек кој не го ни знаел. Сепак, бездомникот не е единствениот кој бил трогнат од овој прекрасен чин.

Едно лице кое исто така јадело во неговиот ресторан Бургер Кинг виде што направил Метју и решил да му даде бакшиш од 100 долари. Покрај тоа, таа испратила писмо до Бургер Кинг во кое го пофалила младиот човек и напишала дека можат да се гордеат со својот работник.

И мајката на Метју знаела дека нејзиниот син е добра личност, но и била изненадена кога тој дома и кажал што се случило. Таа гордо ја сподели приказната на Фејсбук, а потоа веста се прошири и во медиумите, пишува Лајк .

Честитки, Метју, за прекрасната работа!