Бездомникот ги нашол парите на улица и им ги вратил на сопствениците – немал поим со што ќе го наградат

Елмер Алварез, бездомник од Њу Хевен, нашол чек од 10.000 долари на улица. Веднаш решил да му ги врати парите на сопственикот. Имено, пронајдениот чек и припаѓал на Роберта Хоски, американска милионерка од Њу Хевн. Не верувала дека некој ќе и ги врати изгубените пари, па решила на посебен начин да му се заблагодари.

Роберта во живо на Фејсбук го пренесуваше моментот кога му подели подароци на бездомникот Алварез. Милионерката првично објасни дека нема поим што ќе се случи.

„Не знаевте кој стои зад тој чек. Не сте свесни какво срце имате“, рече таа. Таа потоа му го врачи сертификатот, а потоа му рекла да му даде целосна школска стипендија од школата за недвижности Outreach, чиј претседател е таа. Таа му пружила и часови по англиски јазик, како и какво било советување за кариера што тој сакал.

Таа му договорила и интервју за работа додека не ги заврши предавањата за недвижнини.

Видно вчудоневиден, Алварез рече дека љубезноста на Хоска го инспирирала да се фокусира на создавање подобра иднина за себе и за својата девојка.

„Само размислував како се чувствува тој што го загуби чекот“, рече Алварез. Добрите работи доаѓаат кај оние кои се добри!