Бездомникот му ги вратил парите на сопственикот, немал поим со што ќе биде награден

Веднаш решил да му ги врати парите на сопственикот.

Имено, пронајдениот чек и припаѓал на Роберта Хоски, американска милионерка од Њу Хевн. Не верувала дека некој ќе и ги врати изгубените пари, па решила на посебен начин да му се заблагодари.

Роберта во живо на Фејсбук го пренесе моментот кога му ги врачи подароците на бездомникот Алварез. Милионерот на почетокот објаснил дека нема поим што ќе се случи.

„Не знаевте кој стои зад тој чек. Не сте свесни какво срце имате“, рече таа.

После тоа, таа му врачила сертификат, а потоа му рекла дека му дава целосна стипендија за школарина во училиштето за недвижнини каде што таа е претседател.

Таа, исто така, му обезбеди часови по англиски јазик и какво било советување за кариера што тој сакаше. Таа му договорила и интервју за работа додека не ги заврши часовите за недвижнини.

Видно запрепастен Алварез рече дека љубезноста на Хоска го инспирирала да се фокусира на создавање подобра иднина за себе и за својата девојка.

„Само размислував како се чувствува тој што го загуби чекот“, рече Алварез. Добрите работи доаѓаат кај оние кои се добри!