Бездомникот побарал од фризерот да му ја скрати косата, но тоа не било се што направил

Бездомник на автобуската станица побарал од фризерката да го истрижи. Нејзиното добро дело стана вирално, а целата приказна не завршила само со тоа. Доживотно пријателство на фризерката и бездомникот ни покажува дека пријателството нема граници. Лех Моран е фризерка, а нејзиниот пријател Џо е бездомник. Таа го стрижи секоја недела и му носи облека, храна и се што му е потребно за да го помини денот.

Кога ќе застанам до него, му давам малку храна, малку пари и се осигурам да има се што му е потребно за тој ден – вели Моран.

Нивната средба ги стопли срцата на многумина
Една од нивните вообичаени интеракции беше споделена на социјалните мрежи и ги стопли срцата на многумина. Моран (29) наишол на Џо на автобуската станица и тој спомнал дека сака да се шиша. „Зборуваше за тоа колку му е долга косата и му ги скокоткаше ушите“, изјави Моран. „Се испостави дека имам додатоци со мене и сакав веднаш да го потстрижам“.

Моран штотуку помина на курс за фризерка тој ден и ги имаше сите додатоци во автомобилот.„Не го направив тоа за да привлечам внимание, туку затоа што сум многу поврзан со Џо“, изјави Моран. Нејзиното прекрасно дело на љубезност изненади многумина, но има многу добра причина зад тоа. Моран откри дека во 2016 година стоела на својот трем и била застрелана од 17-годишник по вооружен конфликт во близина на нејзиниот дом.

Беше оперирана осум часа и беше во болница 10 дена додека закрепнуваше. „Пукаа четири пати, а јас бев погодена со три куршуми“, рече таа.
Моран сега ја користи таа втора можност во животот да направи нешто значајно во заедницата. Таа се надева дека ќе биде пример за другите и ќе им испрати порака дека на светот секогаш му треба малку повеќе љубов и добрина.

„Добив многу љубов додека му помагав на Џо, и неверојатно е што има љубов во свет полн со негативност и многу убиства и пукање“, рече таа. „Само сакам да му дадам на светот нешто малку добро“. Моран сега сака да стане инструктор и да отвори сопствено фризерско училиште и да ги учи луѓето на разни трикови поврзани со индустријата. Но, таа вели дека и покрај нејзиниот сон, секогаш ќе внимава на Џо.

По неа на помош на бездомниците им дошле и други
Нејзиното прекрасно дело на љубезност ги поттикна другите луѓе да му помогнат на Џо. Моментално користи скршена шеталка за движење, но многу луѓе се собраа и решија да му купат нов шетач.

„Ако можам да поттикнам само малку љубов и надеж и промени, тогаш можеби другите ќе го направат тоа што го правам јас“, рече Моран.