Бездомник гледа како полицијата му го урива засолништето што го направил во шумата

Овој бездомник со месеци собирал материјал за да направи засолниште во шумата.

Структурата не е најстабилна, но му обезбеди заштита од тешки временски услови.

Кога полицијата дознала за него, наредила да му ја урнат куќата. Бездомникот имал само едно барање да присуствува и да гледа како работат.

Неговиот поглед зборува повеќе од 1.000 зборови…