„Безмислено е“: Се шокирала кога го видела партнерот како ги пере алишта – на чија страна сте вие?

Кој е неразумен, јас или мојот партнер, се запраша оваа жена, но спротивно на нејзините очекувања, другите мајки главно застанаа на страната на нејзиниот партнер велејќи дека тој е во право.
Дилемата е всушност – дали сите алишта да се стават во машина за перење одеднаш или да се прегледа секое парче пред перење, иако алиштата претходно биле сортирани по боја (бела, црна, шарена).Неименувана жена се пожалила на Mumsnet за партнер кој се мие поинаку. Тој се прашува: „Кој е луд овде? Таа или тој? Кој начин е точен?“.

Кој е неразумен, јас или мојот партнер? Кога ги ставам алиштата во машината за перење, прво го проверувам секое парче и меморирам за да имам груба идеја за тоа што ставам во машината, во случај некој да ме праша на пример: „Каде се тие мои црни панталони? ‘ – рече таа и побара мислење од другите мајки.

Таа објасни како нејзиниот партнер ѝ ја олеснил работата со тоа што ќе турка сè одеднаш, во зависност од тоа дали перела бели, црни или шарени алишта. Тој мисли дека тоа е сосема разумен начин. Ако јас, на пример, го прашам: „Дали моите црни панталони се во тоа перење?“. Тој нема да го знае одговорот. Таа знае само дека тој бутнал куп темни или шарени алишта во автомобилот и тоа е тоа – објаснила таа.

Спротивно на нејзините очекувања, другите мајки главно застанаа на страната на нејзиниот партнер, коментирајќи дека немаат време да го прегледаат секое парче и да се сеќаваат. Важно е да стават сортирани алишта во машината за перење, без разлика дали се црни или шарени.

Навистина немам време да се замарам чија маица е во пералната. Како и да е, миењето се прави за саат време, па кој се грижи нека погледне. Не гледам смисла да го прегледам секое парче пред перење, ако алиштата веќе се сортирани по боја – напишала една жена.