Бендот почна да свири на улица, но кога таа се вклучи и почна да пее, сите застанаа и гледаа со неверување!

Тие се наречени Светлина во Вавилон и се музички проект кој обединува повеќе народи и култури. Пејачот е од Израел и има ирански корени, човекот кој стои зад инструментот е од Турција, додека гитаристот е од Франција.

Мешавина од различни култури создава уникатен звук…

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: