Бизнисменот ја прославил свадбата на својата ќерка со изградба на 90 домови за бездомници

Бизнисменот ја прославил свадбата на својата ќерка со изградба на 90 домови за бездомници Индискиот тајкун Ајај Мунот ја прослави свадбата на својата ќерка на малку необичен начин.

Изградил дури 90 домови за бездомници. Овој дарежлив човек, трговец со облека и пченица, потрошил 11 милиони долари за да ја ожени својата ќерка. Замислете само церемонија во која се вложени толку многу пари.

Но, младенците не останаа со празни раце – добија нов дом и во исто време се согласија со идејата на Мунот да изградат домови за оние кои немаат покрив над главата. Ова е навистина вест која не се слуша секој ден, а заслужува големи пофалби.

Погледнете го и видеото: