БИЛ ВО ВРСКА СО Германка, но таа сакала да промени се : Веднаш следело раскинување

Живеам во Германија и бев во врска со Германка со која раскинав кога почнавме да живееме заедно Причините за раскинување се различни, од карактерни некомпатибилности, до измами и многу други работи. Меѓутоа, едно момче сподели нешто навистина необично – неговата девојка била толку скржава што тој не можел повеќе да издржи, а сите ситуации ги опишал на веб-страницата на исповедта:

Живеам во Германија и бев во врска со Германка, која раскина кога почнавме да живееме заедно. Едноставно не можев да ги прифатам тие разлики во менталитетот. Првиот ден кога ќе се вратиме од работа, ја прашувам што ќе вечераме, вади сад од кесата со храна, половина порција внатре, седнува и оди сама да јаде. Вели дека има менза на работа, порција храна за 3 евра, па половина носи дома, нема да троши пари за храна, можам да вечерам леб со џем, скапо е готвењето – вели тој и додава:

Отидовме во теретана, жената со себе носеше три празни шишиња, затоа што во цената на теретаната беа вклучени пијалоци, па таму ги наполни со минерална вода. Три пати неделно одевме во теретана, таму само ја миеше косата, бидејќи водата е бесплатна. Го барам нејзиниот полнач за мобилен, оти мојот остана во кола, вели, на работа е во канцеларија, таму го полнам телефонот бидеќи е бесплатна струјата.

Решив да го поканам друштвото на скара, направи список што да понесе со себе, па се налути кога купив се, не и викав – често. Не можев повеќе – напиша уморното момче. Секако, коментарите веднаш почнаа да следат, а имаше и такви кои самите живеат во Германија:

Не се сите Германци такви, 16 години сум во брак со Германец, имам многу пријатели Германци. Германците сакаат да штедат каде можат, но повеќето се нормални луѓе, сакаат и да се релаксираат и да уживаат во животот. Едноставно наидовте на многу чудна личност која исклучително ја разбира штедењето, германската верзија на „Госпоѓица“ на Андриќ. Добро е што раскинавте, со среќа следниот пат – прочитајте еден коментар, додека имаше и такви кои тврдеа дека има повеќе такви скржави, но и дека тоа не зависи од националноста, туку од личноста.