БОГАТА АДВОКАТКА ЈА НАВРЕДИ КЕЛНЕРКАТА БИДЕЈЌИ РАБОТЕЛА ЗА МАЛКИ ПАРИ: Кога му се пожалила на шефот, настанал ХАОС

По еден таков вознемирувачки испад против келнерка во ресторан, сопственикот на објектот, Ли Скит, испратил е-пошта до проблематичен богат адвокат.

Е-пошта испратен до гостин во ресторан од сопственикот на ресторанот остави без зборови и коментари многу луѓе кои ја читаат содржината на овој мејл на социјалните мрежи. Пример за тоа како еден сопственик ги штити своите вработени.

За жал, ова не е изолиран случај на малтретирање келнерки во угостителски објекти. Многумина ги третираат со непочитување и презир, доволно слободни да им испратат разни коментари, „комплименти“ или лажни зборови, па дури и да ги допрат без прашање или дозвола.

По таков вознемирувачки испад против келнерка во ресторан, сопственикот на објектот, Ли Скит, испратил е-пошта до проблематичниот богат адвокат и неговите колеги бизнисмени, сакајќи да ги врати парите што ги потрошил во неговиот бар и го замолил да не доаѓа. повторно затоа што работничката Лили О’Конор, инаку само 22 години, значи многу повеќе од неговите пари што би ги потрошил таму во иднина.

Дејли Мејл напиша дека младата келнерка и менаџер на ресторан завршила во солзи откако три часа послужувала богати господа (шест од нив), малтретирајќи ја и малтретирајќи ја затоа што работела да преживее.

„Не сакаме да именуваме поединец, не се работи за именување и засрамување некого. Но, треба да укажеме нешто за угостителските работници и начинот на кој луѓето се однесуваат кон нив“, рече Лили и истакна дека цело време професионално се однесувала со гостите.

Откако таа се пожалила на Леа Скит (25), неговиот претпоставен, следела и неговата реакција.

Е-поштата испратена до спорниот гостин ја пренесуваме во целост.

„Почитувани, најпрво сакам да ви се заблагодарам што го избравте мојот ресторан за вечера минатата ноќ и разбирам дека ја направивте најголемата сметка што некогаш сме ја имале на една маса.

За жал, вечерта станав свесен дека вашето однесување е непримерно кон Лили, која го опслужуваше предниот дел на зградата.

Таа ми кажа дека – инаку 22-годишна – за неа зборувале, ја непочитувале и неволно ја допирале членовите на вашето општество.

Последниот час го поминав разговарајќи со неа, а тоа ми го скрши срцето и ме натера да се чувствувам како многу лош работодавец и ужасен татко, со оглед на тоа што и самата имам ќерка.

Те молам доставете ми ги деталите за вашата банкарска сметка и ќе ви го вратам целиот износ на сметката 1.000 фунти, минус 100 фунти, за кои верувам дека требаше да и оставите бакшиш на Лили – што ќе и платам директно – бидејќи не сте оставиле бакшиш. Ќе бидам благодарен што никогаш повеќе нема да дојдеш во мојот ресторан. Лили ми значи многу повеќе од пари.

Исто така, мислам дека треба подобро да ги оценувате луѓето околу вас“.

Многумина останаа зачудени од неговата постапка, но му оставија и бројни коментари на Твитер во врска со тоа дека не треба да му враќа пари на гостин кој се однесувал недолично бидејќи проблематичниот човек цела вечер консумирал храна и пијалоци.

Други го поддржаа неговиот чин, сметајќи дека некој „треба да стане богат човек, кој мислат дека можат да се однесуваат како што сакаат, на пат“.

На мејлот немало никаков одговор, па Ли решил да и ја врати на Лили целата цена на сметката во износ од 1.000 фунти.

Како ги доживувате постапките на овој сопственик на ресторан?