Богата мајка дознала дека нејзиниот син се исмејува со сиромашните деца, сите и честитаа на казната

Побогата мајка дознала дека нејзиниот разгален син се исмејува со сиромашните деца на училиште, па смислила соодветна казна, но таткото на момчето не се согласил, па го прашала тимот на Редит дали донела добра одлука.

„Јас сум доста добро ситуирана, а таткото на мојот син е многу богат, па алиментацијата ми дозволува да му купам на син ми се најдобро. Месецов ме известија од училиштето дека син ми ги малтретира и исмева посиромашните деца, оние што родителите го носат на училиште со евтин автомобил или оној што не може да си дозволи брендирана облека.

Бев згрозена и разговарав со него за тоа. Нема со што да се гордее затоа што нема работа, нема заштеди, нема инвестиции, нема лично богатство. „Имаше среќа да се роди во добри околности и тоа е се“, напиша таа. Таа потоа објасни дека го натерала да им се извини на тие деца, но додаде уште една казна.

„И јас решив да не му купувам брендирана облека оваа година. На училиште нема да го возам со порше или јагуар, туку со стар џип. За сите активности со кои ќе се занимава, нема да му купуваме нова опрема, туку ќе ја изнајмиме“, рече таа. Синот, се разбира, веднаш се побунил тврдејќи дека другарите од училиште ќе му се смеат.

Иако татко му е главно отсутен и не се меша во воспитувањето, дознал дека син му се вози во „трошка“ и дека вежба во позајмена опрема. Тој не се согласува со таа казна бидејќи тврди дека е важно каков впечаток ќе остави и верува дека оваа казна ќе го одбележи нашиот син до крајот на животот“, заклучи таа.

Повеќето луѓе застанаа на нејзината страна и многумина и честитаа за тоа. „Тоа е голема казна“, „Да, ќе го одбележи доживотно, но не на лош начин“. Ќе научат понизност“, беа некои од одговорите.