Болна жена испратила порака во шише, набрзо пристигнал одговор кој и го спасил животот

На болна жена итно и требаше нов бубрег. Бидејќи немала пари, испратила порака во шише. Одговорот кој и го спасил животот набрзо стигнал. Чекањето за бубрег може да потрае многу долго, а цената може да надмине 400.000 долари. Џојс Бејкон, на кој очајно и требаше бубрег за да преживее, немаше толкава сума пари или време. Затоа решила да проба нешто сосема поинакво што на крајот и го спасило животот.

Џојс напиша порака и ја стави во шише. Таа рече: „Напишав дека сум Џојс Бејкон и дека ми треба трансплантација на бубрег, па побарав помош“. Таа купила 12 шишиња и ги напишала во секое и ги фрлила во морето. Шест месеци подоцна, некој ја контактирал медицинската сестра за трансплантација Кристел Наву и ѝ рекол дека ја нашол пораката во шишето.

Кристел рече: „Добив порака од пријател дека ја нашол пораката во шише. Прочитав порака која целосно ме фасцинираше и решив да ја објавам на Интернет“. Кристел се надеваше дека тоа ќе му помогне на Џојс да добие нов бубрег. 3.7.2018 Џојс рече: „Додека сите го славеа Денот на независноста, јас славев нов бубрег. Мораше да се случи, има цел во мојот живот. Јас навистина верувам во тоа“.

Вистинско чудо беше што Џојс го доби тоа што го бараше и сега живее нормално благодарение на пораката во шишето и прекрасните луѓе кои решија да и помогнат. Џојс сега им кажува на сите на кои им е тешко да бидат креативни и да најдат нови начини светот да ги слушне преку социјалните мрежи.