БОРБА ЗА ЖИВОТ! Орелот нападнал диво коза, но не очекувал ВАКВА реакција! (ВИДЕО)

Гладен орел кој тргнал во потрага по храна видел дивокоза како пасе во своето стадо и го насочил својот нишан.

Тој ѝ заби канџи на грбот и се обиде да ја совлада, но дивата коза не попушти.

По борбата која траела неколку минути, упорниот предатор морал да се откаже бидејќи дивокозата јасно го совладала.

Целиот настан го сними камерата, погледнете како изгледаше: