Браво! Ова младо момче (17) сам си направи куќа за 5000 евра (ВИДЕО)

Замислете да имате 20 години и да живеете во целосна природа, во куќа што сами си ја изградивте со 10-те прсти. Има еден млад човек во Англија кој го направи тој сон реалност.

Том сакал да стане независен, но сакал и да изгради своја куќа, па се впуштил во бизнисот да изгради мала, едноставна куќа.

Не сакал да ја изнајмува целата своја заштеда во дваесеттите години, па почнал да гради куќа. Том почна да гради на имотот на неговите баба и дедо. Кога имал само 17 години, купил приколка на која почнал да гради куќа. Сам ја направи изолацијата, приклучокот за струја и вода.
Кога имал осумнаесет години, Том си изградил куќа за себе.

Погледнете како тоа изгледа: Куќата има соларни панели, но и пумпа за вода. Том направил пумпа која ја собира дождовницата која ја користи за туширање. Овој човек потрошил 5.000 евра за да ја изгради оваа мала куќа, и има кујна + дневна, бања и мала спална соба.